HOE HET IDEE WERD GEBOREN

Als iets me intrigeert en mijn hart doet kloppen, stop ik en begrijp ik dat ik van daaruit aan het werk moet; het is een gevoel dat ik zo lang mogelijk probeer te koesteren. Creëren komt na de prikkel die wordt gegenereerd door een lezing, door het zien van een landschap, door nieuws uit alle hoeken van de wereld.. Dit alles stimuleert mij veel meer dan het bezoeken van modesites. Bovenal ben ik geïnteresseerd in de verbanden tussen verleden en heden, het begrijpen van hun bewegingen, de processen die stromen tussen een verre tijd en het heden.

DANTE

Deze keer werd de passie geboren uit de herinterpretatie van Dante's meesterwerk, een portaal naar de visie van zeer rijke en gevarieerde beelden vanuit elk gezichtspunt, dus ik wilde die "abstracte maar zeer levendige" beelden verbinden met ons zeer "concrete" product . De cambrato-laars werd geboren met het schrift van Dante op de band gelaserd, beginnend bij de zeer beroemde verzen van canto XXVI van de Inferno "Je bent niet gemaakt om als bruten te leven, maar om deugd en kennis te volgen", omdat de interesse in kennis ten hoogste is. de basis van elk menselijk handelen; het was een spel en ook een manier om buiten de gebaande paden te denken over mode, waardoor een nieuwe persoonlijke verbinding tussen verleden en heden ontstond.

CANTICUM

Het succes van een product is altijd een kwestie van evenwicht, van harmonie, tussen het oorspronkelijke idee van liefde en het resultaat, dat wil zeggen de concrete vorm die het aanneemt. De laars moest essentieel, kaal, zijn om de gravure van de verzen te kunnen bevatten; het is een stevige schoen, maar ook zeer comfortabel, de gewassen leren zool is flexibel en de rubberen zool maakt hem overal draagbaar: het is een van onze beste creaties in landelijke stijl die we graag omschrijven als echte stijl. We hebben een plantaardig gelooid rundleer geselecteerd waarvan de kwaliteit nog duidelijker is na te zijn geverfd, gewassen en tenslotte geborsteld met handwas; het is een enkellaars met vluchtige randen, dus we hebben het voor zowel mannen als vrouwen gemaakt, niet alle schoenen kunnen zo aanpasbaar zijn.. Het heet CANTICUM.